Skip to main content

SKŁADNIKI:

  • 500 g surowej dyni
  • 500 g kiszonej dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szt. szalotki
  • 2 szt. marchewki
  • olej rzepakowy
  • pieprz, sól
  • prażone pestki dyni
  • mikrozioła
  • 10 g kaszy jaglanej

NARZĘDZIA:

  • patelnia + garnek
  • ostry nóż
  • blender

OPIS PRZYGOTOWANIA:

  1. Surową dynię smażymy na oleju z czosnkiem i szalotką
  2. zalewamy bulionem warzywnym, całość gotujemy ok. 10 min.
  3. Na końcu dodajemy kiszoną dynię wraz z płynem z kiszonej dyni,
  4. całość miksujemy na gładką masę.
  5. Podajemy z ugotowaną wcześniej kaszą jaglaną, prażonymi pestkami dyni lub jogurtem naturalnym i mikroziołami,
  6. Twoja zupa krem z kiszonej dyni gotowa!

Smacznego!

Dodaj do koszyka!

Leave a Reply