Warning: Undefined variable $show_qty in /usr/home/Massakrah/domains/zdrowyferment.pl/public_html/wp-content/plugins/sw-product-bundles/front-end/product-form.php on line 131 Kaszotto z kaszy gryczanej niepalonej z pesto z kiszonymi pomidorami – Zdrowy Ferment Skip to main content

SKŁADNIKI:

  • 100g kaszy gryczanej
  • szalotka
  • czosnek
  • 20g parmezanu
  • 10g słonecznika
  • 20-30g oliwy z oliwek
  • 20g kiszonych suszonych pomidorów
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 20g masła
  • 20g piersi z kurczaka

NARZĘDZIA:

  • patelnia i szpatuła
  • ostry nóż
  • garnek lub duża miska do mieszania

OPIS PRZYGOTOWANIA:

  1. Szalotkę z czosnkiem podsmaż na patelni,
  2. dodaj pierś z kurczaka, a następnie kaszę gryczaną – całość podsmaż i zalej bulionem warzywnym gotując przez 10 min.
  3. W tym czasie przygotuj pesto: suszone kiszone pomidory, parmezan, czosnek, słonecznik, oliwę i sok z cytryny zmiksuj do powstania jednolitej masy.
  4. Na końcu dodaj je do kaszy gryczanej wraz z masłem.
  5. Całość posyp mikroziołami i parmezanem.

20,00 Dodaj do koszyka

15,00 

Poprzednia najniższa cena: 15,00 .

Dodaj do koszyka

15,00 

Poprzednia najniższa cena: 15,00 .

Dodaj do koszyka