SKŁADNIKI:
- 100 ml maślanki
- 180g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 50g twarogu
- mix kiszonych warzyw (rzodkiewka, kalarepa, biała rzepa, marchewka, chili)
- świeża kolendra
- sól, pieprz
- limonka
- awokado
- pestki słonecznika
NARZĘDZIA:
- patelnia i szpatuła
- ostry nóż
- garnek lub duża miska do mieszania
OPIS PRZYGOTOWANIA:
- Maślankę połącz z mąką i solą, wymieszaj na jednolitą masę, z której powstaną podpłomyki.
- Smaż je na patelni bez użycia tłuszczu.
- Twarożek przypraw solą, pieprzem, odrobiną maślanki i kolendry. Całość wymieszaj.
- podawaj z ciepłymi podpłomykami, mixem kiszonych warzyw i awokado – posyp pestkami słonecznika i udekoruj świeżymi ziołami.
![](https://i0.wp.com/zdrowyferment.pl/wp-content/uploads/2022/07/chilli.png?fit=793%2C793&ssl=1)
20,00 złDodaj do koszyka
![](https://i0.wp.com/zdrowyferment.pl/wp-content/uploads/2022/07/kalarepa-s-scaled.jpg?fit=2560%2C2133&ssl=1)
Original price was: 16,50 zł.15,00 złCurrent price is: 15,00 zł.
Poprzednia najniższa cena: 15,00 zł.
Dodaj do koszyka![](https://i0.wp.com/zdrowyferment.pl/wp-content/uploads/2022/07/rzepa-biaąa-s-scaled.jpg?fit=2560%2C2133&ssl=1)
Original price was: 16,50 zł.15,00 złCurrent price is: 15,00 zł.
Poprzednia najniższa cena: 15,00 zł.
Dodaj do koszyka