Skip to main content

SKŁADNIKI:

  • 100 ml maślanki
  • 180g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 50g twarogu
  • mix kiszonych warzyw (rzodkiewka, kalarepa, biała rzepa, marchewka, chili)
  • świeża kolendra
  • sól, pieprz
  • limonka
  • awokado
  • pestki słonecznika

NARZĘDZIA:

  • patelnia i szpatuła
  • ostry nóż
  • garnek lub duża miska do mieszania

OPIS PRZYGOTOWANIA:

  1. Maślankę połącz z mąką i solą, wymieszaj na jednolitą masę, z której powstaną podpłomyki.
  2. Smaż je na patelni bez użycia tłuszczu.
  3. Twarożek przypraw solą, pieprzem, odrobiną maślanki i kolendry. Całość wymieszaj.
  4. podawaj z ciepłymi podpłomykami, mixem kiszonych warzyw i awokado – posyp pestkami słonecznika i udekoruj świeżymi ziołami.

20,00 Dodaj do koszyka

15,00 

Poprzednia najniższa cena: 15,00 .

Dodaj do koszyka

15,00 

Poprzednia najniższa cena: 15,00 .

Dodaj do koszyka