SKŁADNIKI:
- 100g kaszy gryczanej
- szalotka
- czosnek
- 20g parmezanu
- 10g słonecznika
- 20-30g oliwy z oliwek
- 20g kiszonych suszonych pomidorów
- sok wyciśnięty z jednej cytryny
- 20g masła
- 20g piersi z kurczaka
NARZĘDZIA:
- patelnia i szpatuła
- ostry nóż
- garnek lub duża miska do mieszania
OPIS PRZYGOTOWANIA:
- Szalotkę z czosnkiem podsmaż na patelni,
- dodaj pierś z kurczaka, a następnie kaszę gryczaną – całość podsmaż i zalej bulionem warzywnym gotując przez 10 min.
- W tym czasie przygotuj pesto: suszone kiszone pomidory, parmezan, czosnek, słonecznik, oliwę i sok z cytryny zmiksuj do powstania jednolitej masy.
- Na końcu dodaj je do kaszy gryczanej wraz z masłem.
- Całość posyp mikroziołami i parmezanem.

20,00 złDodaj do koszyka

15,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 15,00 zł.
Dodaj do koszyka
15,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 15,00 zł.
Dodaj do koszyka